Julkaistu 24.08.2024

Petri Syrjäinen neljäs koskimelonnan masters MM-kilpailuissa

Koskipujottelun Masters Maailmanmestaruuskisat kisattiin Puolan Krakowassa yksilölajien osalta lauantaina..

Suomesta kisoissa oli mukana Mikkelin Melojien Petri Syrjäläinen ja Taivalkosken Melojien Petri Voutilainen. Syrjäläinen kisasi K1 miehet 40-44 vuotta sarjassa ja Voutilainen vastaavasti 50-54 vuotiaiden sarjassa. Viikkoa aikaisemmin samalla radalla kisattiin junioreiden ja U23 Euroopan mestaruukisista.

Vaikka radalla oli vain 19 porttia tänään, pisti se koskipujottelijat koville. Heti radan alussa oli tiukka myötävirtaportti yhdistelmä, mikä vaati tarkkuutta. Radan puolessa välissä oli vastaavanlainen kohta. Muuten rata oli todella vauhdikas, kuvaili Syrjäinen päivän kilpailua.

Suomalaisten kisapanos oli hyvä, sillä Voutilainen pujotteli omassa sarjassa pronssille ja Syrjäläinen sijalle neljä. Voutilaiselle mitali oli jo toinen Masters MM-kisoista. Aikaisempi hopea mitalia tuli kolme vuotta sitten - myös Krakovasta.

Kummatkin suomalaispujottelijat olivat tyytyväisiä tuloksiinsa vaikka aina parannettavaakin löytyy.

Voutilaisella kisat jatkuvat huomenna sunnuntaina joukkuekisassa. Suomessa kisakausi jatkuu pujottelun ja olympialaisissakin nähdyllä koskicrossin SM-kisoilla Taivalkoskella 7.-8.9. Mikkelin Melojia edellä mainituissa kisoissa edustavat pujottelijat Toni Fohlin ja Petri Syrjäläinen.