Julkaistu 07.07.2024

Eetu Kolehmainen meloi kolme Suomen mestaruutta

Suomen mestaruudet ratkottiin Kaukajärvellä

Mikkelin Melojien Eetu Kolehmainen meloi kolme mestaruutta ja yhden hopean viikonlopun Suomen mestaruuskilpailuissa Tampereen Kaukajärvellä.

Lauantaina melotun K1 500 metrin finaalin voittomarginaali oli kaksi sekuntia toiseksi meloneeseen KaMe:n Niko Keskiseen. Kolmanneksi meloi saman seuran Jeremy Hakala (KaMe).

Lauantain toista finaalia, 200 metrin matkaa, hallitsi  terävällä melonnalla Pirkka Melojien Joona Mäntylä, joka meloi kanootin keulan maaliviivalle 0,9 sekuntia muita nopeammin. Eetu oli toinen ja Jeremy Hakala (PM) kolmas. "Eetulla on ollut paljon kisakuormaa, omaa hyvää perustason tekemistä koko viikonlopun". Joona meloi kisassa selvään voittoon," kommentoi valmentaja-isä Mikko Kolehmainen kilpailua ja suojattinsa suorituksia.

Sunnuntaina melottiin 1000 ja 5000 metrin kilpailut. Niissä Eetu Kolehmainen osoitti tasonsa  voittamalla molemmat matkata ja lunasti paikkansa Suomen tämän hetken ykkösmelojana. Hyvät vastukset kilpailuissa tarjosivat Kangasalan Melojien  Niko Keskinen, joka sijoittui toiseksi tuhannella metrillä ja Kalle Hippeläinen, joka otti hopeaa 5000 metrin matkalla.

Kilpailujen jälkeen Eetu viestitteli kisojen menneen ihan ok. "Pieni terävyys puuttui , mutta onneksi se riitti tänä vuonna näihin sijoituksiin, tuumaili Kolehmainen. "200 metriä jäi jonkin verran kaivelemaan, mutta parhaani yritin ja tähän se riitti". Lopetti Kolehmainen tyynesti.

Seura onnittelee Eetua hienosta menestyksestä ja Suomen mestaruuksista.